Klantcase

APG lanceert nieuw referral programma in samenwerking met The Referral Company

5 December 2023

het vernieuwde referral programma van apg. let's connect!

Dit najaar is hét vernieuwde Referral programma van APG gelanceerd, één van de grootste pensioenuitvoeringsorganisaties van Nederland. Medewerkers activeren om nieuwe collega’s aan te dragen. The Referral Company ontwikkelde een uniek concept voor alle collega’s van APG met een helder proces. Motiveren om actief aan te dragen én te bewegen om die ene connectie te leggen, dat is het grote doel. Dat deden we met een unieke lancering in het programma: Let’s Connect!

Let’s connect!

APG is als een van de grootste pensioensuitvoeringsorganisaties in Nederland een organisatie die niet alleen bezig met financieel rendement, maar ook met de bijdrage die ze kunnen leveren aan de samenleving. Een pensioen gaat immers over mensen, leven en samenleven. Thema’s waar zij het verschil in willen maken, elke dag, zodat iedereen een goed inkomen kan hebben voor nu en straks. Bij APG zoekt men dan ook collega’s die hieraan willen bijdragen. Dat kan men doen in de rol die bij hem of haar past, van content specialist tot DevOps engineer en uiteraard als pensioenspecialist. Er zijn tientallen functies waarin men bij kan dragen aan het pensioen van vandaag en morgen. Zie jij iemand zitten die toekomst zou kunnen zien bij APG?

 

 

 

The Connection is het referral programma waarin we ondersteunen en activeren in het aandragen van nieuwe collega’s. Een helder proces waarin een kandidaat aangedragen kan worden omdat je het iemand gunt of jezelf graag een extra collega wel zou willen verwelkomen. Activeren doen we door te ondersteunen in alle processen, we inspireren en zorgen dat we van medewerkers ambassadeurs maken. Door het programma top of mind te houden weten we collega’s continu in beweging te blijven houden en het programma succesvol te maken!

In de week van 28 september en 5 oktober lanceerden wij, in samenwerking met APG, het nieuwe programma The Connection. Een periode waarin we tijdens The Connection festival geheel in stijl aandacht vragen voor het referral programma van APG. Alle medewerkers kregen een uniek APG festivalbandje met daarop een QR code met de link naar zijn of haar persoonlijke LinkedIn pagina. Gedurende deze weken werd het festivalbandje gedragen en kon je eenvoudig met elkaar persoonlijk de connectie maken via LinkedIn. Via de Connection challenge daagden we alle collega’s uit wie in deze periode de meeste connecties wist te maken. Dit deed men in de pauzes, tijdens meetings, overal waar men elkaar tegen kwam. De manier om te laten zien hoe eenvoudig het is om met elkaar te linken en daarmee het bereik van APG te vergroten.

apg referral programma
apg referral programma
winnaar van the connection challenge in amsterdam samen met managing director hr heleen kuijten.
apg referral programma
apg referral programma
apg referral programma
winnaar van the connection challenge in amsterdam samen met managing director hr heleen kuijten.
apg referral programma

Door middel van referral workshops in een echte festival Yurt tent, in zowel Heerlen als Amsterdam, vertelden wij samen met collega’s van APG hoe eenvoudig het is om ook buiten APG die stap te zetten. Die connectie te maken met de collega die gezocht wordt en die zou kunnen passen bij APG. In zowel online workshops als in real life ontwikkelde The Referral Company een motiverende sessie die weet te activeren en aandragen laagdrempeliger te maken.

Een succesvolle start van het nieuwe referral programma bij APG. We zijn ontzettend dankbaar voor de super fijne samenwerking met het team bij APG en kijken uit naar de concrete referral successen in 2024!

Meer lezen? Lees ook onze klantcase voor Eiffel!

heleen stoevelaar directeur van onetd groep de one stop shop in recruitment

Contact Heleen Stoevelaar

Directeur